miércoles, 11 de abril de 2012

Debat. El rol del professor



Estic molt d’acord amb les idees que exposen la Raquel Flores i la Montserrat Curulla del mestre com artista. El rol del docent ha de basar-se en extreure de cada recurs, metodologia i idea allò que és interessant per treballar a l’aula de manera contextualitzada i amb un grup d’alumnes determinat. El mestre crea, innova, guia i desenvolupa.

En general totes les aportacions tecnodeterministes, van encaminades a dir que el món digital ajudarà els nostres alumnes a crear coneixement a partir d'informacions. D’altra banda, considero que, tal i com apunta la Nuria Gou amb el seu exemple de la cuina, crec que cal remarcar que aquestes ajudes només podran ser útils quan entenguem que les noves tecnologies són un recurs viable i útil, sempre i quan el basem en l’experiència.

Com a mode de conclusió només cal dir que “l’escola ha d’estar enfocada a ensenyar per experiències”. Hem de fer un replantejament de l’escola, buscant nous recursos i noves propostes pel sistema educatiu. Les noves tecnologies podrien ser una d’aquestes propostes, però sens dubte no la fonamental. Les noves tecnologies són un recurs més, no l’objectiu en si del sistema educatiu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario